Inzerce: +420 281 090 608, leotvmedia@pk62.cz

Skylink spustil placené pozemní vysílání v DVB-T2, nabízí Novu a Primu v HD a osm dalších stanic včetně LEO TV

Skylink spustil pod názvem Anténa+ placené terestrické vysílání v DVB-T2. Vedle nabídky stávajících multiplexů nyní nabízí deset stanic, které lze jinak sledovat pouze přes satelit, kabelovku či internetové vysílání. Konkrétně se diváci v pozemním vysílání mohou těšit i na program LEO TV.

Satelitní a internetová televize Skylink, která patří k nejdéle působícím službám placené televize u nás a na Slovensku, spouští v říjnu 2020 novou službu Anténa+.

Tato revoluční novinka je určena divákům, kteří přijímají televizní signál přes klasickou anténu (terestrické / pozemní vysílání). Poprvé v Čechách tak Skylink zpřístupní prémiové programy i těm, kteří si doposud nemohli užívat širokou programovou nabídku satelitních, kabelových nebo internetových televizí.

Služba Anténa+ rozšíří pozemní vysílání o 10 programů různých žánrů. Chybět nebudou sportovní přenosy, filmy bez reklam, dokumenty o přírodě nebo historii, pořady pro děti či „kanál pro dospělé LEO TV“. Součástí služby Anténa+ navíc budou programy Nova a Prima v žádané HD kvalitě.

Skylink Anténa+ CA Modul

Pro příjem bude potřeba televizor s tunerem DVB-T2, který je vybaven slotem pro CA dekódovací kartu (takových by měla být většina). Anténa+ bude zatím dostupná v Praze a jejím okolí.

Současné stanice v pozemním vysílání bude možné doplnit o tyto stanice: 

  • Nova HD – hlavní program skupiny Nova v HD kvalitě
  • Prima HD – hlavní program skupiny Prima v HD kvalitě
  • JOJ Cinema HD – výběrové filmy nepřerušované reklamou
  • Film+ HD – evropské i americké filmy
  • Nova Sport 1 HD a Nova Sport 2 HD – sportovní přenosy NHL, NBA, UFC, Moto GP, francouzská fotbalová liga a další
  • Viasat Nature HD – dokumenty o přírodě
  • National Geographic HD – dokumentárně vzdělávací program
  • Minimax – pořady pro předškolní a školní děti
  • LEO TV – první erotický program dostupný v pozemní televizi

Nova a Prima sice v DVB-T2 jsou i zadarmo, ale pouze v nízkém SD rozlišení. V HD jsou stanice dostupné na placených televizích a nově tedy i na placeném pozemním vysílání Skylink Anténa+.

ANTÉNA+

Služba Anténa+ stojí 125 Kč měsíčně a každý zákazník si ji může předplácet podle své volby na 1 až 12 měsíců. Startovací balíček přijde na 499 Kč a jsou v něm kromě dekódovacího modulu i první dva měsíce zdarma. Službu si zájemci mohou objednat na webu antenaplus.cz, nebo v prodejnách řetězce s elektronikou Datart.

Skylink Anténa+ startovací balíček

Jako bonus dostanou uživatelé ke službě Skylink Anténa+ i internetovou televizi Skylink Live TV, se kterou může zákazník zdarma sledovat, živě nebo zpětně z archivu, nejen všechny programy Antény+, ale rovněž všechny nejoblíbenější televizní stanice přijímané přes anténu (například ČT). Součástí je také videotéka.

„Chtěli jsme, aby bylo zprovoznění služby Anténa+ pro diváky co nejjednodušší a bez jakékoliv instalace. Jediné, co potřebujete, je televizní přijímač s vestavěným DVB-T2 tunerem a slotem pro CA modul a dále být v oblasti pokrytí signálem“,“ vysvětluje Jaromír Glisník, člen představenstva společnosti M7 Group, provozující značku Skylink.

Skylink Anténa+ mapka pokrytí

Technicky funguje vysílání v regionální síti 4 na kanále 46, který má pokrytí v Praze a středních Čechách. Pro případné celoplošné vysílání by znamenalo nutnost využívat jeden ze čtyř hlavních multiplexů, které jsou ovšem nyní plné. Nebo spuštění dalších, o čemž se však už delší uvažuje.

Zdroj: Skylink a LEO TV